EXTRACCIÓ D'ADN, 4t ESO




El divendres 23 d’octubre del 2009 els alumnes de 4t d’ESO vam realitzar una pràctica de biologia en què vam aprendre a extreure l’ADN dels kiwis, dels tomàquets i de les bledes.
Fer una pràctica amb tots els companys i companyes de modalitat va ser molt engrescador, i tot un repte si tenim en compte que la vam dur a terme sense gairebé cap instrucció del professor. Al principi, ningú no sabia gaire bé com començar, ja que tot ho havíem de fer seguint els passos que havíem buscat a Internet. En pocs minuts, però, ja estàvem entusiasmats amb el tema. Intentàrem fer-ho exactament com indicava la informació i sense embrutar gaire el laboratori, ja que vam haver d’utilitzar batedores elèctriques.
En definitiva, aquesta pràctica va ser molt interessant, perquè va ser una classe diferent i perquè veiérem després de l’esforç que havíem esmerçat que tot havia sortit com havíem plantejat. Tots els grups vam aconseguir separar l’ADN amb diferents mètodes casolans, i aquesta fita ens va fer sentir molt orgullosos de nosaltres mateixos.